Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
Månedens virksomhed (canva)

Månedens Virksomhed: Maniitsoq Tour Boat

5. October 2023

Oktober 2023

Da samtalen om Alcoa i Maniitsoq i sin tid begyndte, opstod der en bølge af begejstring og håb for Maniitsoq. Befolkningen drømte om fornyelse og vækst. Det var i denne atmosfære af optimisme, at ideen om Maniitsoq Tour Boat blev født. Med en allerede etableret hotelvirksomhed i byen, så Søren Lyberth, stifteren, en naturlig mulighed for at kombinere de to virksomheder.

Maniitsoq Tour Boat blev hurtigt en central aktør i regionens turistsektor. Selvom Maniitsoq ikke nødvendigvis oplever en massiv tilstrømning af turister som andre grønlandske byer, har Søren og hans team specialiseret sig i at servicere de eksklusive turister. Disse besøgende er primært tiltrukket af heliskiing og lystfiskeri – to aktiviteter, der har skabt en betydelig efterspørgsel i området.

Men virksomhedens indflydelse strækker sig ud over blot turistsektoren. Maniitsoq Tour Boat spiller også en afgørende rolle i regionens infrastruktur. Søren forklarede, hvordan den skuffende opstart af Alcoa-projektet førte til en nødvendighed for kreativ tænkning. Med en betydelig investering i både, besluttede han at tage initiativ og tilbyde transporttjenester mellem Maniitsoq og Nuuk, hvilket har lettet rejsemulighederne for borgerne og styrket forbindelsen mellem byerne.

Maniitsoq, ofte beskrevet som “Grønlands Venedig”, er en perle af en by. Den er bygget over en øgruppe forbundet med broer, og dens mange kanaler skaber en unik atmosfære. Med Maniitsoq Tour Boat får både turister og lokale mulighed for at opleve byen fra vandet, hvilket giver en anderledes og uforglemmelig oplevelse.

Ud over turistbådene driver Søren også flere andre virksomheder, herunder et hotel. Han understreger vigtigheden af at kunne uddelegere ansvarsområder og holde et overblik over alle sine forretninger.

Partnerskaber og samarbejde har været en central del af Maniitsoq Tour Boats succes. Ud over at arbejde med lokale virksomheder har Søren også udviklet et stærkt forhold til Grønlands Erhverv. Dette samarbejde har givet ham adgang til ekspertise og rådgivning, hvilket yderligere har styrket hans forretningsmodel.

Med blikket rettet mod fremtiden har Maniitsoq Tour Boat store drømme. Søren ønsker at fortsætte med at tjene Maniitsoqs borgere og turister med passion og innovation. Han er allerede i gang med at forberede sig på den nye landingsbane i Nuuk ved at investere i en tredje Targa-båd, hvilket vil øge frekvensen af ture mellem byerne.

En hjertelig lykønskning til Maniitsoq Tour Boat, månedens virksomhed. Vi ser frem til at følge med i virksomhedens fortsatte vækst og succes i de kommende år.

Cosmos & Co.