Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
GE byggeplads (6 of 85) 1.0

Kursus i sikkerhedskultur

23. February 2023

Grønlands Erhverv tilbyder en spændende kursusrække, der stiller skarpt på at forbedre sikkerhedskulturen i de grønlandske virksomheder.

Arbejdsrelaterede ulykker sker desværre. Dette til trods for at virksomhederne opfylder alle krav til sikkerheden, som fx træning, sikkerhedsudstyr og vejledninger. Men en lige så vigtig forudsætning for en sikker arbejdsplads, er den kultur der er i og omkring virksomheden. Det er sikkerhedskulturen, der sammen med de værn vi kan sætte op, gør at vi kan reducere antallet af arbejdsrelaterede ulykker.

Derfor vurderer Grønlands Erhverv at et sikkert arbejdsmiljø og sikkerhedskultur ikke blot handler om at stille sikkerhedsudstyr til rådighed, men i lige så høj grad også er et spørgsmål om mentalitet og hvordan vi mennesker agerer.

Ledelsen skal gå forrest i at skabe en god sikkerhedskultur. Det drejer sig både om de krav, der stilles, men også den adfærd der udvises. For adfærd smitter, og ansvaret starter med ledelsen, man får kun en god effekt, hvis medarbejderne tager medansvar og bliver bevidste om hvordan kultur spiller ind på den måde vi agerer på.

Grønlands Erhverv udbyder et spændende kursus om sikkerhedskulturen, der giver dig en dybere forståelse for arbejdsmiljøkulturen i virksomheden. Viden og forståelse er afgørende for at vide hvor man skal sætte ind, hvis man vil udvikle sin sikkerhedskultur. Forbedring af virksomhedens arbejdsmiljø, kan potentielt forebygge arbejdsskader, forbedre kvalitet og effektivitet, samt økonomien i virksomheden.

Komponenterne i vores sikkerhedskultur og adfærd er bl.a. virksomhedens prioritering af sikkerhed, ledelsens fokus, den enkeltes motivation for og holdning til sikkerhed, samt den daglige indsats for at have et så godt arbejdsmiljø som muligt. Det handler om ledelse, samarbejde og forebyggelse! Og det kan du lære mere om på kurset.

Læs mere her

Cosmos & Co.