Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
GE byggeplads (6 of 85) 1.0

Månedens virksomhed: LASØ A/S

22. December 2023

Grundlagt den 1. september 1973 i Uummannaq af Harald Larsen og Ole Sørensen. Harald Larsen udtræder dog allerede i midten af 1980’erne. I 1991 rejser Ole til Upernavik og starter et nyt selskab der og de to oprindelige selskaber bliver fusioneret i 2005. LASØ A/S har udviklet sig markant igennem årene og selvom de i dag har reduceret deres medarbejderstab fra næsten 150 til omkring 50 i højsæsonen, så er LASØ A/S stadig en af de mest betydningsfulde virksomheder i regionen.

De unikke klimatiske forhold i Uummannaq og Upernavik har stillet særlige krav til LASØ’s drift. Den sæsonbetonede natur af deres arbejde, præget af ekstreme vejrforhold og begrænset infrastruktur, kræver nøje planlægning og en evne til at være fleksible. Dette har betydet, at virksomheden har måttet udvikle en særlig ekspertise i at håndtere disse udfordringer.

Over årene har LASØ udvidet deres tjenesteudbud betydeligt. Fra at have fokuseret primært på byggeopgaver, omfatter deres virksomhed nu også autoværksteder, en kiosk i Upernavik, samt udlejning af boliger i Uummannaq. Denne diversificering har været nøglen til at holde virksomheden dynamisk og tilpasningsdygtig i mødet med skiftende økonomiske landskaber.

LASØ A/S’s engagement i de lokale samfund er bemærkelsesværdigt. De prioriterer ansættelse af lokalt personale og supplerer med danske håndværkere, hvilket afspejler en forpligtelse til at støtte lokalområderne. Deres bidrag til lokale arrangementer og deres rolle som talerør for lokalsamfundene understreger deres forpligtelse til at være mere end bare en virksomhed.

På miljøfronten har LASØ A/S taget initiativ til at integrere bæredygtighed i deres projekter. De har investeret i energioptimering af deres bygninger og er opmærksomme på miljøpåvirkningen i deres arbejde.

Uddannelse og udvikling af medarbejdere er et centralt fokus for LASØ A/S. De er ivrige efter at opkvalificere deres ansatte og understrege betydningen af at tiltrække nye generationer til håndværkerfagene. Dette fokus er vitalt for at sikre en høj standard i deres arbejde og for at fremme branchens vækst i regionen.

Med øjnene rettet mod fremtiden ser LASØ A/S muligheder for vækst og ekspansion. De planlægger at udvide deres markedsandel og byde på opgaver uden for deres traditionelle markeder. Deres erfaring med at arbejde under vanskelige forhold og deres stærke position inden for renoveringsopgaver gør dem godt rustet til at håndtere fremtidige udfordringer.

Denne virksomheds historie er ikke blot en fortælling om forretningsmæssig succes, men også om en dyb forståelse for de unikke forhold i Nordvestgrønland. LASØ A/S står som et stærkt eksempel på, hvordan virksomheder kan trives under vanskelige forhold ved at forblive fleksible, innovative og dybt forankret i deres lokalsamfund.

En hjertelig lykønskning til LASØ A/S. Vi ser frem til at følge med i virksomhedens fortsatte vækst og succes i de kommende år.

Cosmos & Co.