Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
IMG_9344

NY INFRASTRUKTUR, LOKAL ERHVERVSUDVIKLING I MANIITSOQ

18. April 2023

GrønlandsBANKEN og Grønlands Erhverv i samarbejde med Kalaallit Airports afholdt i går den anden workshop i rækken, der samler lokale erhvervsaktører til dialog om erhvervsudvikling og mulige partnerskaber, der kan være med til at skabe erhvervsudvikling på tværs af byer, brancher og ydelser som følge af etableringen af nye landingsbaner i Nuuk, Ilulissat og Qaqortoq.

Deltagerne på gårsdagens arrangement repræsenterede en bred vifte af private aktører i Maniitsoq lige fra den meget veletablerede erhvervsdrivende til helt nye og unge mennesker indenfor iværksætteriet.

Der blev delt ideer med stort engagement og alle deltagere var enige om at Maniitsoq besidder et meget større potentiale end der udnyttes i dag.

Nogle af de ideer som kom op var tanken om at gøre noget stort og eksklusivt indenfor turismesegmentet. Det blev også nævnt, at man i samarbejde med kommunen kan gøre mere for at tiltrække arbejdskraft ved bl.a. at gøre byen mere familievenlig. Der var også fokus på Maniitsoq som destination for konferencer og events, som foregår udenfor byen i stille omgivelser og tæt på naturen.

Tusind tak til deltagerne for god stemning, et godt engagement og en vilje og et ønske til at skabe flere konstellationer på tværs og øge samarbejdet.

Næste workshop samler virksomheder i Sisimiut senere på ugen

Cosmos & Co.