Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
IMG_2609(1)

ERHVERVSUDVIKLING OG NY LUFTHAVN I QAQORTOQ

31. October 2023

Grønlands Erhverv, GrønlandsBANKEN og Kalaallit Airports havde d. 24. oktober inviteret erhvervslivet i Sydgrønland til en hyggelig og konstruktiv aften med fokus på erhvervsudvikling. Spørgsmålet som de mere end 50 fremmødte behandlede var; hvilke muligheder skaber en infrastruktur for erhvervslivet, være sig indenfor nye erhverv eller etablerede?

I lighed med i resten af de byer GE har besøgt under overskriften “Global Greenland” var interessen og fantasien stor i Sydgrønland. GE arbejder sammen med bl.a. GrønlandsBANKEN for en sund og bæredygtig udvikling af samfundet igennem et stærkt privat erhvervsliv, hvilket initiativet understøttede.

En vigtig pointe fra workshoppen er at væksten sker trinvis, hvis vi selv skal stå i spidsen for den og at det er op til os selv, hvad besøgende til regionen skal komme hertil for. Vi har derfor både et ansvar for og en indflydelse på fremtiden og de muligheder, som en ny infrastruktur skaber.

I 2023 har Global Greenland besøgt Ilulissat, Aasiaat, Sisimiut, Maniitsoq, Nuuk og Qaqortoq. Projektet er finansieret af GrønlandsBANKENs Erhvervsfond.

Cosmos & Co.