Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
NanuTravel_2

MÅNEDENS VIRKSOMHED

1. August 2023

August 2023

MÅNEDENS VIRKSOMHED – Nanu Travel

Det er altid inspirerende at høre, hvordan de andre gør det. Derfor fortæller Grønlands Erhverv hver måned om en virksomhed, der har gjort noget særligt for lokalmiljøet, indenfor bæredygtighed, ligestilling, diversitet, uddannelse, iværksætteri eller har opnået et særligt resultat.

Nanu Travel opstod tilbage i 1988, hvor det dengang hørte under navnet Nonni Travel og var ejet af Helene Dejak, for at få mere turisme til Ittoqqortoormiit.

Nu drives virksomheden Nanu Travel af direktør Mette Pike Barselajsen.

Hele rejsen fra den spæde start til i dag har været lærerig og udfordrende, som er svært at undgå når man arbejder med turisme, fortæller direktør Mette Pike Barselajsen.

Rejsebureauets mission har altid været at åbne folks øjne for bygden og samtidig give borgerne nye muligheder og glæden ved at vise deres hjem for andre.

I takt med at der igennem årene er kommet flere turister til, så har borgerne også fået muligheden for at komme med inputs og ideer til hvordan bygden kan udvikle sig og gøre det endnu mere attraktivt.

På den måde får borgerne indflydelse på, hvad der sker i deres bygd.

I samarbejde med borgerne er de inden for de senere år begyndt at benytte isbrydere som kommer ind med turisterne.

Det er altafgørende for virksomheden, at borgerne er engagerede og med i beslutningerne vedrørende turismen til bygden.

I maj måned kom det første skib ind og siden to i juni måned, og det er tydeligt at fornemme en stor glæde hos borgerne, som også får lov til at besøge skibet, når det ligger til.

Skibet bringer samtidig forsyninger med, som naturligvis også er til gavn for de lokale.

I fremtiden håber de at det vil blive lettere for turisterne at komme til Ittoqqortoormiit, når de nye lufthavne står færdige.

Visionen for fremtiden vil fortsat være at betjene turisterne der kommer til Ittoqqotoormiit på bedste vis, og give dem oplevelser med som de aldrig vil glemme.

Vi glæder os til at følge Nanu Travel i fremtiden.

Cosmos & Co.