Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
hjemmesidemut

Månedens virksomhed

7. July 2023

Juli 2023

MÅNEDENS VIRKSOMHED – Det familieejede Hotel Aurora

Hvis du bevæger dig rundt nede i det gamle autentiske Entreprenørdalen, så vil du højest sandsynligt støde på den meget visuelle og unikke bygning.

En lysende bygning der ændrer farvenuancer, inspireret af nordlyset. Mere unikt kan det næste ikke blive. Bygningen danner rammen om det familieejede Hotel Aurora.

En iværksætterfortælling der er baseret på at kunne se muligheder og turde at handle på dem.

Det er altid inspirerende at høre, hvordan de andre gør det. Derfor fortæller Grønlands Erhverv hver måned om en virksomhed, der har gjort noget særligt for lokalmiljøet, indenfor bæredygtighed, ligestilling, diversitet, uddannelse, iværksætteri eller har opnået et særligt resultat.

Ægteparret bag Hotel Aurora startede med at drive et lille hostel med 5 værelser i samarbejde med Greenland Escape. De var nogle af de første som benyttede booking.com, og det første år kom der 32 nationaliteter igennem, som naturligvis gav ægteparret blod på tanden.

De havde et skur på grunden, hvor Hotel Aurora nu ligger placeret. Kommunen havde meldt ud, at Entreprenørdalen i fremtiden skulle gå fra stort set kun at have været et industriområde, til nu at blive et område med boliger og let erhverv. Her opstod motivationen og inspirationen til at opbygge Hotel Aurora.

Mange elementer skal gå op i en højere enhed, når man starter op fra bunden. Der udtrykkes stor begejstring, når de fortæller om planlægningen af layout og indretningen af hotellet, som var helt fantastisk. Ægteparret arbejdede tæt sammen med Greenland Escape, som byggede alle systemer op, som fx netværk, booking og betalingssystemer.

Indehaver Klaus stod selv for al logistik og var på pladsen fra 6 morgen hver dag under opbygningen af hotellet. Arbejdet stod på i ét år, og de havde et fantastisk hold af håndværkere.

Den første sommer var meget våd og gav mange søvnløse nætter, men endte alligevel med et resultat, som de var meget stolte af.

Opstarten var midt under pandemien, men da de var helt nye, var de også meget omstillingsparate og forsøgte at se muligheder i den nye situation, som fik dem godt igennem pandemien.

Hotel Aurora har nu budt gæster igennem i to år, og har en god blanding af turister og forretningsrejsende, som kommer igen og igen, og som nyder den ro og intimitet som et familieejet hotel kan give.

I fremtiden vil hotellet have fokus på at drive et hotel, som de rejsende elsker at bo på, og vil videreudvikle på mulighederne for at udvide med flere værelser, hvis dette er muligt.

Derudover så er ægteparret utroligt positive omkring de nye lufthavne, og er slet ikke i tvivl om at der vil komme en stor stigning i antallet af turister. De ruster sig så småt ved at opbygge et netværk internt i Nuuk, samt eksternt ved at samarbejde med lokale, danske og islandske rejsebureauer.

For Hotel Aurora er det essentielt at arbejde positivt for at opnå turister hele året, som på den måde også kan sikre en stor del af fastansatte i branchen.

Cosmos & Co.