Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
Sermeq Helicopters

Månedens virksomhed: Sermeq Helicopters

17. May 2024

Sermeq Helicopters blev grundlagt af Pilu Nielsen og Camilla B. Christensen, der bemærkede et potentielt marked under sine tidligere flyvninger på Island, hvor turistture var en stor succes. Deres indsigt omkring de lignende muligheder i Grønland, sammenkoblet med regionens begrænsede transportmuligheder, førte til oprettelsen af Sermeq Helicopters.

Sermeq har fra starten lagt vægt på partnerskaber med lokale turarrangører og guider for at sikre, at deres service går ud over blot at flyve passagerer fra ét sted til et andet. Disse samarbejder har været med til at skabe unikke og integrerede oplevelser for deres kunder, der inkluderer aktiviteter som bådture, rideture og jagtudflugter. Selskabet tilbyder et bredt spektrum af ture, men deres specialture til indlandsisen, som inkluderer ‘Glacier Landing’, er blandt de mest populære.

En vigtig del af Sermeq Helicopters’ succes er deres engagement i at levere personlig og fleksibel service. Virksomheden værdsætter tilgængelighed og hurtig respons over for kundens behov samt evnen til at tilpasse operationerne til et ofte skiftende og krævende vejr.

Sermeq Helicopters har nøje udvalgt deres helikoptere for at imødekomme de varierende behov fra forskellige typer af flyvninger. De anvender en mindre, én-motors helikopter AS350, som er kendt for at være en pålidelig arbejdshest i Arktis, og dens popularitet blandt erhvervskunder skyldes dens robusthed og alsidighed. Deres anden helikopter, Bell 206 Longranger, som kan rumme flere passagerer og tilbyder fremragende udsigt gennem store vinduer, er især velegnet til turistture, hvor komfort og visuel oplevelse er højeste prioritet. Dette udvalg sikrer, at Sermeq Helicopters kan dække en bred vifte af kundeforespørgsler og dermed give uforglemmelige turistoplevelser.

Kerneværdierne i Sermeq Helicopters inkluderer sikkerhed, effektivitet, kommunikation, service, teamwork og ansvarlighed, som alle er integreret i hverdagens drift. Disse værdier understøttes af tæt kommunikation og samarbejde inden for teamet, hvilket sikrer en pålidelig og god service.

Klimaet i Grønland kan til tider være uforudsigeligt, og det har krævet omfattende sikkerhedsprocedurer og et veluddannet personale, der er rustet til at håndtere varierende forhold. Andre udfordringer, som COVID-19, blev også håndteret ved at tilpasse forretningsmodellen til primært at betjene erhvervskunder, hvilket sikrede virksomhedens fortsatte drift og stabilitet under en svær periode. Dette viser blot virksomhedens evne til at tilpasse sig uventede situationer.

Sermeq Helicopters har nu opnået en optimal størrelse siden stiftelsen. Stor nok til at sprede sin kundeportefølje og sikre flådebackup, men stadig lille nok til at bevare sine kerneværdier.

Cosmos & Co.