Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
Krissie

Nytårshilsen

9. January 2024

Kære jer.

Et spændende år går på hæld og snart skyder vi 2024 ind.

Når jeg kigger tilbage på månederne der er gået siden jeg blev formand den 28. april 2023, bliver jeg endnu mere spændt på det som venter forude.

Jeg har siden april haft fornøjelsen af at møde en del af jer både i Ilulissat og Aasiaat samt i Nuuk. Det har været lærerigt at lytte til jer og at forholde mig til alle de forskelligartede situationer vi hver især står i, i vores brancher og hvordan vi hver især finder, til tider kreative, løsninger der konstant er til gavn for vores kunder og vores forretninger.

 Det er også tankevækkende at høre om de fællesnævnere vi alle har i de udfordringer vi hver især har lokalt, med de rammer der er udstukket eller mangel på samme. Udfordringer som indimellem rammer os direkte på væksten og som kan hæmme de tiltag vi ønsker at skabe.

Derfor glæder jeg mig over at opleve på tæt hold, at vi har et sekretariat der konstant arbejder for at presse på for at få sat de rammebetingelser der skal til for at erhvervslivet kan udvikles og vækste.

 Et sekretariat der er vågent og klar i mælet når det kommer til at videre formidle de forhold vi som erhvervsliv efterlyser. Niveauet er højt og konstruktivt og indbyder til kontinuerlig dialog. 

Jeg glæder mig også over at være en del af en bredt repræsenteret bestyrelse, samt et formandskab som hver især har et indgående engagement i deres bagland og derfor meget præcist kan videreformidle hvad der er vigtigt at få bragt videre til politikerne.

Noget jeg kan savne i den offentlige debat hvor det er for nemt at sætte sig til tasterne og skyde, til tider, uhensigtsmæssigt på alt der rører sig i en meget negativ og nedgørende tone. Det skaber en stilhed ude i samfundet, hos dem som faktisk gerne vil bidrage til udvikling og positiv tilgang til dialogen, enig eller uenig. At det kan gøres i respekt for uenigheder og med et løsningsorienteret perspektiv.

Jeg ønsker at bidrage til, at vi selv kan tage del i det fælles ansvar for hvad vi hver især bidrager med og hvad vi selv egentligt bringer med til bordet inden vi skælder ud.

Det stærke erhvervsliv der nu engang er til stede i Grønland, skal nok udfylde rammerne og skabe vækst til gavn for samfundet.

Rammer som vi i GE konstant og kontinuerligt arbejder for at være med til at forme.

Jeg glæder mig, i det nye år, til at besøge flere af lokalforeninger og møde jer hos jer.  Jeg glæder mig til at være en del af udviklingen i GE´s bestyrelse, samt at få defineret endnu mere hvordan vi vil arbejde fremover for at styrke fællesskabet endnu mere hos os i Grønlands erhverv.

Rigtig godt nytår

Vi ses i 2024

Bedste hilsner Krissie

Cosmos & Co.