Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
279811295_3665504450239846_2971509345492607885_n

Future Greenland: Viden til Forskerne

13. May 2022

I næste uge skydes Future Greenland i gang for 7. gang. Bag står Grønlands Erhverv, og målet er at starte en debat om, hvordan vi skaber den nødvendige økonomiske vækst i vores land. Forudsætningen er et sundt erhvervsliv, flere private virksomheder og en større eksport. At få det til at blive virkelighed kræver bred involvering af mange organisationer og aktører i samfundet.

En af deltagerne på konferencen er Anna-Sofie Skjervedal, der er sekretariatsleder hos Arctic Hub.

Hun håber, at deltagelsen på Future Greenland betyder, at man fremover også taler mere om forskning, når man taler om fremtidens Grønland. ’Hvis Grønland skal udvikle sig, kræver det, at de forskellige aktører spiller sammen, så vi udnytter hinandens viden bedst muligt’, siger hun.

Men hvordan hænger forskning sammen med erhvervslivet? Og hvorfor deltager en organisation som Arctic Hub, der til daglig beskæftiger sig med forskning, på en erhvervskonference? Det giver Anna-Sofie svaret på her:

I Arctic Hub er vores fornemste opgave at gøre viden mere tilgængelig og få den ud netop der, hvor den kan gøre gavn. Vi bygger bro på tværs af forskning og samfund, herunder også bro mellem forskning og erhverv og industri. Derfor kommer vi selvfølgelig på Future Greenland, hvor vi får unik mulighed for at netværke og tale med rigtig mange af vores interessenter.

Jeg glæder mig til endelig at kunne mødes og tale med folk i egen person. Det er en perfekt anledning til at styrke vores relationer med både forskere og erhvervslivet.

Mit mål er at sætte viden højere på dagsordenen, og vi kan ikke se ud i fremtiden uden at have forskningen med i billedet. Nøglen til mange af de svar, verden kalder på, findes i forskningen. Arctic Hub vil gerne bidrage til, at langt mere viden kommer ud, hvor den kan bruges aktivt. Derfor ser jeg gerne, at vi får mere dialog om, hvordan erhvervslivet kan få bedre gavn af forskernes viden.

VIDEN TIL FORSKERNE

Når det er sagt, er det vigtigt at understrege at vidensflowet skal gå begge veje, når vi kigger på fremtidens løsninger. For forskerne har også brug fra viden fra virksomhederne. Hvad rører sig ude i erhvervslivet? Hvilke udfordringer møder de? Det giver os en pejling af, hvor der er behov for mere viden.

Når jeg taler med mennesker fra erhvervslivet på konferencen, vil mit fokus også være det uudnyttede potentiale, vi ser i forhold til, hvordan erhvervslivet i langt højere grad vil kunne understøtte den voksende forskningssektor, så begge parter får gavn af samarbejdet.

Erhvervslivet kan hjælpe forskerne på mange måder. Der er for eksempel brug for at transportere materiale og personer til svært tilgængelige områder, fødevareforsyning og viden om lokale forhold. Særligt forskere udefra har brug for lokal know-how, service og support.

Skal vi starte et sted, handler det først og fremmest om at etablere en dialog mellem forskningsverdenen og erhvervslivet. Arctic Hub kan bidrage til at styrke båndet mellem begge verdener. Vi kan hjælpe med at facilitere den dialog og videndeling på tværs, der kan være med til at sikre de bedste, mest innovative og bæredygtige løsninger.

Det er netop i mødet og dialogen mellem mennesker, at de nye idéer opstår med blik mod de løsninger, der skal findes nu og her og i fremtiden. Derfor ser jeg frem til Future Greenland.

Foto: Christian Sølbeck

Cosmos & Co.