Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
DiskoLine

Månedens virksomhed: Disko Line: Grønlands Største Passagerrederi – En Rejse Mod Fremtiden

24. September 2024

Siden grundlæggelsen i 2004 har Disko Line gennemgået en imponerende udvikling. Det, der startede som et lille rederi med én båd, er i dag Grønlands største passagerrederi med en flåde på 10 både og skibe. Inden længe vil flåden blive udvidet med det nye skib, Maliina Ittuk, som har plads til 113 passagerer. Disko Line er blevet en afgørende del af Grønlands transportinfrastruktur, især i Diskobugten, Midt- og Sydgrønland. Virksomhedens vækst er et resultat af stærk visionær ledelse, innovation og en dyb forankring i det grønlandske samfund.

Disko Line blev grundlagt med en klar vision om at skabe et smidigt og pålideligt trafiksystem i Grønland. Målet har altid været at binde byer og bygder sammen på en måde, der er både praktisk og bæredygtig. Virksomhedens kerneværdier – sikkerhed, service, respekt og punktlighed – afspejler deres dedikation til at levere en pålidelig service, der tilgodeser både lokalbefolkningen og turister. Dette engagement har været en nøglefaktor i rederiets succes og deres evne til at spille en central rolle i Grønlands transportsektor.

Som mange andre sæsonbaserede virksomheder har Disko Line mødt udfordringer, især når det gælder at opretholde en stabil arbejdsstyrke. I Diskobugten, hvor sejladsen kun er mulig om sommeren, er det vanskeligt at tilbyde medarbejdere faste helårsstillinger. For at løse dette problem arbejder Disko Line på at udvikle flere helårsaktiviteter, særligt inden for turisme. Deres turismeafdeling, Disko Line Explorer, som blev lanceret i 2021, tilbyder oplevelser til søs og på land i Diskobugten, og denne udvidelse åbner muligheden for flere faste stillinger og stabilitet i medarbejderstaben.

Det barske og uforudsigelige klima i Grønland har også skabt udfordringer, især i Sydgrønland, hvor vinteris og storis kan gøre sejladsen umulig. I disse situationer har Disko Line udviklet alternative løsninger, såsom samarbejde med helikopteroperatører for at sikre, at passagererne når frem. Dette tætte samarbejde med andre lokale aktører er essentielt for at opretholde en pålidelig service, selv under vanskelige forhold.

Bæredygtighed er en central del af Disko Lines strategi, og virksomheden har taget store skridt for at reducere sit miljøaftryk. Med lanceringen af det nye skib, Maliina Ittuk, vil rederiet introducere hybrid fremdrift, som på længere sigt skal gøre det muligt at sejle CO2-neutralt. Grønlands voksende vedvarende energikilder, såsom vandkraft, giver Disko Line mulighed for at reducere sin CO2-udledning, når ladeanlæg er etableret i landets havne.

Turismen i Grønland er i hastig vækst, og Disko Line er klar til at udnytte de nye muligheder, der opstår i takt med udvidelsen af lufthavnene i landet. Virksomheden planlægger at udvide sit rutenetværk og tilbyde nye destinationer for at imødekomme den stigende efterspørgsel. Derudover har Disko Line også fokus på servicering af krydstogtskibe, som er et voksende marked. Dette segment forventes at spille en vigtig rolle i virksomhedens fremtidige vækst.

Disko Line er ikke kun en kommerciel virksomhed, men også en vigtig del af Grønlands transportinfrastruktur. De har en samfundsforpligtelse til at sikre, at transporten fungerer, og at folk kan regne med dem. For mange i befolkningen er det afgørende at have pålidelige rejsetilbud, der forbinder byer og bygder, og som gør det muligt at rejse sikkert og til tiden. Denne kombination af kommerciel drift og samfundsansvar er noget, rederiet tager meget seriøst, da det har stor betydning for Grønlands borgere og økonomi.

I de kommende 5-10 år ser Disko Line sig selv som en nøglespiller i Grønlands transport- og turistinfrastruktur. Virksomheden planlægger at udvide sit rutenetværk og tjenester for at imødekomme den voksende efterspørgsel, samtidig med at de fortsætter med at være en pålidelig transportpartner for både lokalbefolkningen og turisterne. Gennem innovation, bæredygtige løsninger og et tæt samarbejde med lokale aktører vil Disko Line bidrage til at styrke Grønlands infrastruktur og turisme.

Disko Line giver afslutningsvis et råd til andre virksomheder i Grønland: Succes kræver fokus på både innovation og markedsbehov. Det er afgørende at skabe en virksomhed, hvor det er attraktivt at arbejde. Gode arbejdsforhold, udviklingsmuligheder og et positivt arbejdsmiljø er fundamentet for at tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere. Det er gennem et stærkt og dedikeret team, at en virksomhed kan tilpasse sig markedets skiftende krav og opnå langsigtet succes.

Cosmos & Co.