Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
GF Nuuk

VELOVERSTÅET GENERALFORSAMLING I NUUMMI SULISITSISUT

7. March 2022

Lørdag d. 26/2 holdt Nuummi Sulisitsisut generalforsamling på Hotel Hans Egede i Nuuk, hvor blandt andet erhvervspotentialer, den nye lufthavn, centralisering og offentlig-privat samarbejde blev diskuteret.

Vi åbner snart dørene til verden. Lufthavnsbyggerierne er i fuldt sving, og hvis vi skal høste det maksimale udbytte af de muligheder, der følger med den nye infrastruktur, er vi nødt til at komme i gang med planlægningen. Når Nuuk fra 2024 bliver endnu mere tilgængelig for besøgende fra andre lande, skal vi som erhvervsliv være klar. Ikke kun i turismebranchen, der allerede er i gang med at ruste sig til de mange nye gæster, men også i andre brancher, som vil kunne få gavn af det boom, vores by potentielt kan komme til at opleve,” sagde næstformand Jens Paulsen i sin beretning.

Beretningen sluttede med en opfordring til politikerne

Når I fremadrettet arbejder med landsplanlægning, så skal I selvfølgelig sørge for at planlægge, hvordan hele landet bedst kan udvikle sig – der er virkelig brug for en seriøs og holdbar udviklingsstrategi for hele landet – men i den strategi har udviklingen af hovedstaden en meget central placering. Der er simpelthen brug for landspolitisk at udarbejde en særlig strategi for Nuuk til gavn for hele landet. Nuummi Sulisitsisut er ikke mod- men medspiller i den sammenhæng. Vi bidrager meget gerne alt, vi kan. Det er nemlig også i vores interesse, at hele Grønland vækster. Så brug os!”

På generalforsamlingen blev Bo Eriksen valgt som ny formand. Grønlands Erhverv ønsker den nye formand stort tillykke og siger samtidig tusind tak til den afgående formand Nungo Pedersen for de mange års engagement.

Der skal også lyde en stor tak til Jens Paulsen, der forlader bestyrelsen efter mange års indsats.

Og sidst men ikke mindst tak til Britta Keldsen fra Arctic Law for at sikre god ro og orden som dirigent.

Cosmos & Co.