Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
312563516_483304470505676_6582708879558999882_n

Interessen er massiv

17. November 2022

”Interessen er massiv – det er der ingen tvivl om.”

Sådan lyder ordene fra CEO i KAIR, Jens Lauridsen. KAIR står for at bygge de tre nye lufthavne i Nuuk, Ilulissat og Qaqortoq.

Den massive interesse, som Jens R. Lauridsen taler om, er interessen for Grønland som turistdestination. Jens Lauridsen fortæller, at de internationale flyselskaber i højere grad efterspørger særlige destinationer.

”De internationale flyselskaber efterspørger i højere og højere grad destinationer, som skiller sig ud og har noget anderledes at byde på. Det har vi for eksempel i Grønland med vores smukke natur,” siger Jens Lauridsen.

Selvom vi ser en øget efterspørgsel fra de internationale flyselskaber, så handler det ikke om at skabe masseturisme. Det handler om at udvikle turismen i vores land, så vi kan håndtere det.

”Byggeriet af lufthavnene handler ikke om at lave masseturisme. Det handler om at udvikle Grønland i et tempo, som vi kan håndtere. Masseturisme ville kunne ødelægge produktet. Vores land er ikke en statue, man kommer for at se. Vores land er spækket med kultur, historie og natur,” siger Jens Lauridsen.

Til spørgsmålet om hvorfor de tre nye lufthavne er så vigtige, er Jens Lauridsen ikke i tvivl.

”Det kan siges meget klart. Nøglen til at tiltrække turister er nem tilgængelighed. Når man gør et marked mere tilgængeligt, så er muligheden naturligvis også større for, at man kan få folk dertil. Og det er tilfældet her. Vi ændrer infrastrukturen og gør Grønland mere tilgængelig for både turister og flyselskaber,” siger Jens Lauridsen.

Lufthavnene i Nuuk og Ilulissat er færdige i 2024, mens Qaqortoq er færdig i 2025.

Cosmos & Co.