Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
Flag_of_Ukraine

GRØNLANDS ERHVERV STØTTER BEHOVET FOR SANKTIONER

28. February 2022

Grønlands Erhverv tager på det kraftigste afstand fra enhver form for krig og væbnet konflikt. Det er uacceptabelt at lade sådanne handlinger komme før diplomatiske løsninger, især da det altid ender med at være civilsamfundet, der bliver hårdest ramt.

Situationen i Ukraine er derfor både skrækkelig og rystende, og det er vigtigt at det internationale samfund står sammen mod den russiske aggression. Grønlands Erhverv støtter derfor behovet for sanktioner, bl.a. fordi de viser en afstandtagen til en krigshandling, som er uacceptabel.

I tråd med værdierne i den vestlige del af verden, er der med sanktionerne fortsat fokus på den humanitære indsats, hvilket bl.a. i første omgang medfører at fødevarer og medicin er undtaget embargo, samtidig med at der indføres restriktioner, der kan begrænse krigsindsatsen. Grønland er en del af den vestlige verden, og vores linje bør derfor følge Danmark, EU og Vesten.

Grønlands Erhverv holder naturligvis tæt øje med situationen og følger selvfølgelig de retningslinjer, som Naalakkersuisut og den danske regering udstikker. Og så står vi klar til at rådgive de virksomheder, som påvirkes af situationen.

Cosmos & Co.