Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
281288911_3675296249260666_3311192908012578298_n

Future Greenland: Bæredygtig turisme

15. May 2022

Hvordan sikrer vi en fremtid i Grønland, som er båret af en bæredygtig udvikling, lokal forankring og lokalt ejerskab? Dette spørgsmål optager den konstituerede direktør i Visit Greenland, Anne Nivíka Grødem – og er hovedårsagen til, at hun i år deltager på Future Greenland konferencen. For findes der egentlig et bedre sted at drøfte netop fremtidens Grønland?

Anne Nivíka Grødem glæder sig til at få nye perspektiver på Grønlands fremtidsvisioner. Her giver hun sit bud på, hvad der bør fokuseres på, når vi sammen sætter retningen for fremtidens Grønland.

Hvis vi vil have indflydelse på at definere vores fremtid, så er vi nødt til at tale sammen. Det lyder måske simpelt og en smule letkøbt. Men når alt kommer til alt, skabes samfundsudviklingen af mennesker. Os. Netop derfor er vi nødt til at være nysgerrige på hinanden, forstå hvad det er, vi hver især drives af. Og blive klogere på, hvad det er for en fælles fremtid, vi ser for os.

Når jeg går på talerstolen til konferencen, er mit budskab at “Et godt sted at bo, er et godt sted at besøge.” Jeg drømmer nemlig om, at turismen i fremtidens Grønland vil være en integreret og værdiskabende del af vores samfundsudvikling. At turismen ikke er afkoblet fra det virkelige liv, som leves her, da det netop er det lokale liv, som vores gæster drømmer om at få lov at opleve og blive en del af for en periode.

SYNERGIEFFEKT

Når vi målretter vores markedsføringsindsatser ude i verden, så må vi være bevidste om, hvilken type gæster vi vil forsøge at tiltrække. Samtidig bør vi have for øje, at når vi markedsfører og brander Grønland som en unik og spændende destination, så er det ikke kun for at tiltrække gæster, men også kvalificeret arbejdskraft og nye investeringer.

Med andre ord kan vores markedsføring være med til at skabe synergieffekter, der gavner hele samfundet. Netop dette understreger pointen om, at vi som samfund har brug for en snak, som handler om, hvad det er for en fremtid, vi ønsker – og dermed hvilken retning vi skal trække udviklingen i.

BÆREDYGTIG TURISME

I Visit Greenland fokuserer vi på at tiltrække adventure turister igennem vores markedsføring. Denne type gæster er blandt andet kendetegnet ved at investere både tid og penge på destinationen, de er optaget af natur og klimaforandringer, og de har interesse for det autentiske og lokale. Kendetegn. som taler ind i en bæredygtig udvikling, og inkluderer både de økonomiske-, sociale- og miljømæssige aspekter.

Adventure turister er på mange måder gæster, som har et ønske om at føle sig midlertidig lokal, og som deler nogle af de samme værdier som os. Ved at “pege” på denne type gæster via vores markedsføring, og samtidig bidrage til at gøre destinationerne klar til at modtage dem – arbejder vi målrettet for at sikre en bæredygtig udvikling af Grønland.

Min personlige drivkraft i denne fremtidssnak er, at jeg vil kunne se mig selv, mine børn og børnebørn i øjnene, når vi om 25 år kigger tilbage på, hvilken retning vi har trukket landet i. Både som det gode sted at bo og det gode sted at besøge. Derfor ser jeg frem til at deltage på Future Greenland 2022.

Cosmos & Co.