Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
IMG_5047

Stor interesse for grønlandske råstofpotentialer i Toronto

20. June 2022

En historisk stor grønlandsk delegation er i øjeblikket i Toronto i Canada for at deltage i den store internationale PDAC-messe for aktører indenfor råstofbranchen.

I forbindelse med messen har Grønlands Erhverv og Departementet for Råstoffer i fællesskab været værter for arrangementet Greenland Day, hvor repræsentanter for virksomheder, myndigheder og andre interessenter fra hele verden får mulighed for at høre mere om vores erhvervspotentialer, både i form af oplæg fra lokale virksomheder, der servicerer de internationale aktører og fra virksomheder, der deler ud af deres erfaringer med at efterforske og udvinde råstoffer i Grønland.

Naalakkersuisoq for Råstoffer, Aqqaluaq B. Egede åbnede arrangementet, blandt andet med disse ord:

”Efterforskning og råstofprojekter skaber lokale arbejdspladser – både indenfor råstofsektoren og hos underleverandører. Vi er nødt til at blive bedre til at tydeliggøre de fordele der er ved efterforsknings- og råstofprojekterne overfor lokalbefolkningen. Og vi er nødt til at gøre det lettere for branchen at involvere grønlandske arbejdstagere så fordelene styrkes. Vi er blandt andet nødt til at sikre at råstofbranchen har adgang til den uddannede arbejdskraft de har behov for.”

Christian Keldsen, Direktør i Grønlands Erhverv er enig:

”Der er stort potentiale for at råstofsektoren kan være med til at skabe vækst i Grønland. Derfor er det vigtigt, at vi hele tiden arbejder for at sikre de bedst mulige vilkår for at tiltrække internationale investeringer til projekter her i vores land. Det gør vi blandt andet ved at sikre stabile politiske, finansielle og infrastrukturelle rammer – men vi er også nødt til at arbejde målrettet på at uddanne til de fagområder, som selskaberne efterspørger. Lokal arbejdskraft er i meget høj kurs og lokal forankring betyder meget. Både for selskaberne, vores lokale virksomheder og for vores samfund som helhed.”

Greenland Day-arrangementet var godt besøgt og der var stor interesse for potentialerne i Grønland. Grønlands Erhverv, Naalakkersuisut samt en lang række grønlandske virksomheder er til stede under hele PDAC-messen, der løber fra 13.-15. juni.

Se billeder her

Billedgalleri

Se video fra Greenland Day her

Cosmos & Co.