Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Uunga missingiut: Kalaallit Nunaannut nunatsinnilu angalanermi piumasaqaatit pillugit Namminersorlutik Oqartussat nalunaarutaat nr. x,xx. januar 2021-meersoq

Kære Martin

Grønlands Erhverv har følgende supplerende bemærkninger.

Det fremgår af bekendtgørelsen, at den skal gælde frem til den 30. april. Det er meget længe, selv om ingen ved hvordan corona-situationen vil udvikle sig.

Som GE har forstået det, er der aftalt myndighedsflyvninger med Air Greenland frem til den 28. februar og ligeledes har sundhedsmyndighederne i Danmark oplyst, at de forventer, at udviklingen i smitten med B117 vil toppe medie februar.

På den baggrund skal GE anbefale, at bekendtgørelsen i første omgang kun skal være gældende frem til den 28. februar.

Håber man vil overveje at ændre dette, så vi forhåbentlig kan få vækst i samfundet igen.

Med venlig hilsen

Karsten Lyberth Klausen


Kære Karsten

Mange tak for høringssvaret.

Vedr. forventningen om at tidskravet for en COVID-19 test kan honoreres af det grønlandske sundhedssystem, vedrører dette alene kravet ved indrejse. Men som jeg er blevet oplyst vil det være mulig også at blive testet og modtage svar inden for disse nye rammer, forudsat at den indrejsende udviser den fornødne omhu med bestilling af covid-19 test i god tid ved rette sted.

Vedr. bekendtgørelsens gyldighedsperiode, fastholder vi den oplyste dato for at sikre en ensartethed i alle bekendtgørelsernes gyldighedsperioder, men vi vil løbende være opmærksomme på om der sker ændringer i samfundet, der gør at bekendtgørelsen skal lempes eller skærpes. Bekendtgørelsen kan til enhver tid ændres med ganske kort varsel, såfremt det er sundhedsfagligt forsvarligt.

Inussiarnersumik Inuulluaqqusillunga

Med venlig hilsen
Best regards

Martin Pedersen

Immikkoortortaqarfimmi Pisortaq
Afdelingschef for Juraafdelingen
Head of Division

Peqqissutsimut Naalakkersuisoqarfik

Departement for Sundhed

Ministry of Health

Box 1160 • 3900 Nuuk

Toqq. direct: +299 34 66 18

E-mail: mrpd@nanoq.gl
www.nanoq.gl

Cosmos & Co.